En uygun konut kredisi için bankaları karşılaştırın, kazançlı çıkın!

Kolay Konut Kredisi Rehberi

Konutkredisi.com.tr, tüketicileri finansal kararlarıyla ilgili bilinçlendirmek ve kredi dünyasını daha anlaşılabilir ve şeffaf bir hale getirmeyi hedeflemektedir. Bu amaca yönelik konut ve kredi sektörüne özel rehberler ve güncel içerikler üretir.

Kolay Konut Kredisi Rehberi’nde mortgage hakkında genel bilgiler bulurken, konut kredisinin tüm süreçlerini de ayrıntılı bir şekilde öğrenmiş olacaksınız.

Konut Kredisi / Mortgage Hakkında Genel Bilgi

Konut Kredisi / Mortgage nedir?

“İpotek teminatlı konut kredisi” de diyebileceğimiz Mortgage, Türkçe’ye “tut-sat” veya “tutulu satış” olarak çevrilmiştir. Mortgage, bireylerin konut olarak kullanacakları bir konutu satın almaları için konut üzerine ipotek koyularak kullandırılan ve vergi avantajı sağlayan bir finansman şeklidir. Devamını okumak için tıklayın.

Mortgage/Konut Kredisi Sisteminin Faydaları Nelerdir?

Mortgage sistemi, konut alırken tek seferde peşin ödeme yapamayacak tüketicilere alacakları konutun ücretini uzun vadelere yayarak, taksit taksit ödeyebilme imkanı yaratır. Devamını okumak için tıklayın.

10 Adımda Konut Kredisi Kullanma Süreci

18 yaşını aşmış, talep ettiği kredinin taksitlerini ödeyebilecek şekilde gelirini belgeleyebilen ve geçmişte olumsuz kredi performansı olmayan kişiler kat mülkiyet veya kat irtifak tapusu bulunan ve tapusunda sorun olmayan konutların satın alımı için konut kredisi kullanabilir.

Konut kredisi kullanacak tüketicilerin bir çoğu sürecin nasıl işlediği konusunda bir bilgiye sahip değiller ve hatalar yapabiliyorlar. “Konut kredisine başvurmadan önce neler yapmalıyım?”, “Konut kredisine nasıl başvurulur? Başvuru süreçleri nelerdir?”, “Onaylanan konut kredisini kullanırken nelere dikkat etmeliyim?” en çok sorulan sorulardan bazıları. Konutkredisi.com.tr, sizin için bütün süreci 10 adımda anlatan bir rehber hazırladı. Rehberi okumak için aşağıdaki başlıkları takip edebilirsiniz.

Konut kredisine başvurmadan önce neler yapmalıyım?

1-Durum Değerlendirme Süreci

Herhangi bir bankadan konut kredisi başvurusunda bulunmadan önce en uygun ürün ve fiyat için iyi bir araştırma yapmalısınız.
Öncelikle satın almaktan memnun kalacağınız, sorunsuz bir konut bulmak gerekir. Aradığı evi bulanlar için ise konut kredisi süreci başlar.

2-Konut Kredisi Araştırma Süreci

Konut kredisi ararken çeşitli bankanların oranlarını karşılaştırmak, olabildiğince fazla tekliften ve fırsattan haberdar olmak gerekir. İnternette ve diğer mecralarda mevcut olan ‘tabela oranları’ değil; müşteriye, bankalara, hatta şubelere göre değişebilen en hesaplı kredi oranları araştırılmalıdır. Devamını okumak için tıklayın.

3-Teklif Karşılaştırma Süreci

Farklı bankaların teklifleri alındıktan sonra bu teklifler karşılaştırılır. Konut kredilerinde sadece faiz oranını dikkate almak tüketiciyi yanlış sonuçlara götürebilir. Peki nelere dikkat edilmeli? Devamını okumak için tıklayın.

Konut kredisine nasıl başvurulur? Başvuru süreçleri nelerdir?

4-Konut Kredisi Başvuru Süreci

Tüketici konut kredisini hangi bankadan kullanacağına karar verdikten sonra ihtiyacı olan tutar ve vade için kredi başvurusunda bulunur. Hangi şartlarda, hangi evraklarla başvuru yapılır? Devamını okumak için tıklayın.

5- Bankaların Kredi Başvurusunu Değerlendirmesi-Ön Onay Süreci

Kredi değerlendirmesi yapılırken, tüketicinin krediyi geri ödemede güçlüğe düşüp düşmeyeceği ve konutun kredilendirmeye uygun olup olmadığı ayrı ayrı değerlendirilir. Peki ön onay süreci hangi aşamalardan oluşur? Devamını okumak için tıklayın.

6-Gayrimenkul Değerlemesinin Yapılması-Kesin Onay Süreci

Konut alınırken de satılırken de kredi kullanılsın kullanılmasın konutun ekspertiz işleminin yapılması önemlidir. Peki ekspertiz işlemi nasıl gerçekleşir? Hangi faktörler önemlidir. Devamını okumak için tıklayın.

Onaylanan konut kredisini kullanırken nelere dikkat etmeliyim?

7-Konut Kredisinin Kullandırılması Süreci

Konut kredisi sürecinin son aşamalarında nelere dikakt etmeli? Sözleşme öncesi bilgi formu nedir? Tüketiciden hangi masraflar talep edilir? Devamını okumak için tıklayın.

8- Konut Kredisinin Teminatları

Banka kredi için tüketiciden hangi teminatları ister, hangi sigortaların yapılması gerekmektedir? Devamını okumak için tıklayın.

9- Tüketici Tarafından İpotekli Konut Kredisinin Kapatılması Süreci

Ödemenin gecikmesi veya ödeme planının değiştirilmesi durumunda neler yapılması gerekmektedir? Erken ödeme cezası, faiz indirimi ve daha fazlası bu yazıda. Devamını okumak için tıklayın.

10- Konut Kredisinin Başka Bir Bankaya Transferi – Refinansman

Ödemenin gecikmesi veya ödeme planının değiştirilmesi durumunda neler yapılması gerekmektedir? Erken ödeme cezası, faiz indirimi ve daha fazlası bu yazıda. Devamını okumak için tıklayın.

Konut Kredisi Hesaplama

Konut Arama Durumu

Kredi Tutarı

Vade